5 mobil gadgets til din udendørstræning, løbe- og cykeltur

Naturen udgør den perfekte mulighed for at kombinere din træning med frisk luft, solskin og masser af fede naturoplevelser. Men er du i tvivl om, hvilket udstyr der skal til for at komme godt i gang med at løbe, cykle eller noget helt andet?

Vi guider dig gennem 5 smarte gadgets, som supplerer din udendørstræning, løbe- eller cykeltur, og gør det nemmere og sjovere at være aktiv.

5 træningsgadgets, der eliminerer dårlige undskyldninger for ikke at komme afsted

Uanset om du går, løber, cykler eller er vild med at rykke træningen udenfor i det gode vejr. Om du træner og bevæger dig hver dag, flere gange om ugen, en gang i mellem, eller når det lige passer ind i hverdagen.

Her er 5 uundværlige gadgets, der eliminerer alle praktiske undskyldninger for ikke at komme ud af starthullerne:

  1. Smartwatches, der holder styr på tid, distance, pace, puls og meget mere

  2. Mobilholdere til cyklen, så du nemt kan følge GPS’en uden at gå på kompromis med sikkerheden

  3. Løbearmbånd til mobilen, så du slipper for at løbe med mobilen i lommen eller i hånden

  4. Headsets til løb, sport og fitness, så du altid har dine favorit-tunes i ørene som topmotivation

  5. Træningselastik med gratis app med øvelser, som nemt lader dig rykke hjemmetræningen udenfor

Hæng på lidt endnu og bliv klogere på, hvordan din træning kan blive endnu federe!

#1 Til den aktive livsstil: Nå dine træningsmål og track din udvikling med et smartwatch

Smartwatch, fitness tracker, pulsur, træningsur – kært barn har mange navne, og endnu flere smarte funktioner til din træning. Et smartwatch er den trofaste træningsbuddy, der aldrig bailer og altid er med for at monitorere dig og din sundhed.

Med et smartwatch kan det være nemmere at nå dine træningsmål og følge din udvikling. De kan nemlig have mange forskellige funktioner, alt efter hvor avanceret uret er. Og i din træning og hverdag er det et praktisk værktøj, der hjælper med at holde overblik over din træningsaktivitet, skridt, søvn og meget mere.

Aktivitetsovervågning

En fitness tracker overvåger flere former for fysisk aktivitet; det kan være skridt, puls, pace og kalorieforbrænding og -indtag. De fleste smartwatches har som minimum en pulsmåler. På den måde kan du holde øje med din hvile- og træningspuls, samtidig med at du kan holde styr på din forbrænding og dit kalorieindtag.

Søvn monitorering

Uden en god nats søvn, er det hele bare lidt mere op ad bakke – det kender de fleste af os til. Og når vi taler træning, præstation og restitution er søvn helt fundamental. Nogle fitnessure kan tracke din søvn, måle din søvnkvalitet og følge, hvilke søvnfaser, du har gennemgået.

GPS-tracking

Hvor langt er det nu lige, der er rundt om søen eller hvor lang tid tager ruten gennem skoven egentlig? Flere og flere smartwatches har indbygget GPS, så du nemt kan tracke distance og hastighed på din løbe-, cykel-, svømme- eller gåtur.

Vælg dit smartwatch


#2 Til cyklisten: Find vej på mobilen – helt sikkert – mens du cykler

Har du ventet hele vinteren på at komme tilbage i sadlen og få nogle kilometer i benene? Eller har du researchet, forberedt dig og endelig købt drømmecyklen? Så er det bare med at komme afsted ud på landevejen eller i skoven i det gode vejr.

Og uanset om du kører hurtigt eller langsomt, bestiger bakker på din mountainbike eller suser afsted ad landevejene på din racer, er en mobilholder til cyklen et absolut must-have. På den måde har du altid telefon lige ved hånden – nemt og sikkert – så du kan navigere (GPS), spore dine ruter eller se og tracke dine cykeldata.

Hvilken mobilholder skal du vælge til din cykel?

Der findes flere former for mobilholdere til din cykel alt efter, hvor du gerne vil have din mobil placeret. En af de mest populære holdere monteres på cykelstyret og giver nemt udsyn til f.eks. at finde vej på GPS’en.

En anden populær mobilholder er en hardpouch, der monteres på cykelstellet. En af de fedeste features ved den type mobilholder er, at de også fungerer som opbevaringstasker til værdigenstande. Så er det nemt at have nøgler – og vigtigst af alt – pungen med til de obligatoriske bagerstop på de længere cykelture.

Vælg din mobilholder til cyklen


#3 Til løberen: Få den ultimative løbefrihed med hænderne fri

Forestil dig du er ude at løbe. Dit hjerte pumper, adrenalinen flyder og din yndlingsmusik motiverer dig fremad med hvert eneste skridt. Men hvor er din telefon? Er den gemt akavet i din lomme eller holdes usikkert i din hånd?

Et løbearmbånd eller et løbebælte er en komfortabel, tryg og åndsvagt enkel – men hammerpraktisk – løbegadget, der ganske simpelt gør løbeturen så meget nemmere. Du får hænderne fri og kan koncentrere dig 100 procent om at nyde dine omgivelser. Din mobil sidder nemlig sikkert på din arm eller om livet, så du slipper for fumlen med mobil og ledninger.

En mere enkel og smart gadget til løbeturen, kan vi næsten ikke komme i tanke om. Og nogle gange skal der ikke mere til.



#4 Til dig, der motiveres af god lyd: Lyt til dine favoritter og lad musikken drive dig frem

Fuld smadder på musikken og så bare derudad! Der findes intet bedre, hvis du spørger os – måske er du enig? Mange bruger musikken som motivation og temposætter, når de træner, går en tur eller bare skal fra A til B. Og her gør det altså en klar forskel med et kanon headset, som sidder ordentligt og føles behageligt.

Læs med herunder og få en lynintroduktion til 5 forskellige typer af høretelefoner til dine træning.

  • In-ear hovedtelefoner og ear-buds: Sættes ind i øregangen og fungerer på samme måde som ørepropper, da de lukker lyden fra dine omgivelser ude. 

  • Ear-hook høretelefoner: Sidder rundt om øret, så du er godt sikret mod at de falder ud. De er ideelle, når det kommer til sport og træning, hvor du er i bevægelse.

  • Open-ear headset: Sidder hverken i, på eller over dit øre – men foran – og bruger ’bone conducting’-teknologien, der sender lyd via dine kindben og ind til dit indre øre. Du kan altså høre dine omgivelser samtidig med, du lytter til din musik.

  • On-ear hovedtelefoner: Klassiske høretelefoner der sidder på øret med en bøjle hen over hovedet. Her får du et headset med god lyd, men hvor du stadig kan høre, hvad der foregår omkring dig.

  • Over-ear headset: Klassiske hovedtelefoner der omslutter din ører og lukker alt andet end musikken ude. Ofte har de en blød polstring, der sidder dine ører, så du kan lytte til musik i timevis uden at få ømme og irriterede ører.

3 spørgsmål du skal stille dig selv, når du vælger headset

  1. Trådløst headset eller høretelefoner med ledning?
    Vil du gerne bruge dit headset, mens du er aktiv, anbefaler vi et vælge en trådløs model, så du slipper for irriterende ledninger. Til gengæld skal du så være opmærksom på batteritiden i stedet. For intet er mere frustrerende end at løbe tør for strøm undervejs på turen.

  2. Hvilken type hovedtelefoner – skal de sidde i øret, på øret, om øret eller foran øret?
    Mulighederne er mange, og nogle er mere oplagte, hvis du godt kan lide at være aktiv. Særligt de trådløse in-ear modeller er populære, da de sidder direkte i øret og derfor giver god bevægelighed.

  3. Hvordan føles headsettet i/på dine øre?
    Det kan blive en virkelig lang tur, hvis hovedtelefonerne klemmer på ørene, eller de sidder løst og falder ud, når du bevæger dig. Derfor er det være en god ide at finde et par hovedtelefoner med en pasform, der passer til dine ører.

#5 Til hjemmetræningen: Nem træning med fitnesselastik og app med øvelser

Er du blevet hooked på hjemmetræning, eller gider du ikke stå og svede i ’fitteren’ sammen med alle de andre? Så er du ikke alene. Faktisk er hjemmetræning og træning i det fri de seneste år blevet en mere og mere populær træningsform.

Noget af det, der særligt tiltaler aktive sjæle ved at kunne træne derhjemme, er at det er nemt. Du kan træne, lige når det passer ind i din hverdag. Og så behøver du faktisk ikke det helt store arsenal af træningsudstyr og -redskaber.

Træn med intet andet end en fitnesselastik – mere simpelt bliver det ikke

En Straffr træningselastik er et af sommerens hotteste tilbehør til styrketræningen. Det er en alsidig træningsløsning, der hjælper dig med at holde dig i form og blive stærkere.

Elastikken findes i to typer: Medium (5-15 kg.) og strong (15-25 kg.) alt efter din styrke. Perfekt til forskellige træningsniveauer. Elastikken bruger et sensorsystem til at tracke dine præstation samt progression over flere træninger.

Og forbinder du elastikken med straffr-appen, har du altid fuldt overblik over dine øvelser og din udvikling. Straffr træningselastikken er nem at have med på farten – f.eks. på en løbetur eller hvis du er ude at rejse. Den er derfor genial at have med ud i det gode vejr til sommer.

Find din fitness-elastik

TIL TOPPEN